Haber

Bakan Muş: İhracat rakamı geçen yıla göre yüzde 1,9 artarak 21,9 milyar dolara ulaştı(2)

ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Akdeniz Dokuma ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB) Adana programı kapsamında düzenlediği 11’inci Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın ödül törenine katıldı. Defile ile yarışmacıların tasarımları tanıtıldıktan sonra ödüller dağıtıldı.

Kentte bir otelde gerçekleşen geceye Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yanı sıra Adana Valisi Süleyman Elban, Adana milletvekilleri, ATHİB Başkanı Fatih Doğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, kent protokolü ve davetliler katıldı. . Törende konuşan Bakan Muş, yeni ürünlerin Türk tasarımcılar tarafından dünya pazarlarına sunulacağını söyledi. Türkiye’nin dokuma ve hammaddelerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu kaydeden Bakan Muş, “Türkiye’nin geniş üretim kapasitesi her geçen yıl daha da gelişiyor. Bu anlamda 2021 yılında ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 40 arttı. ve ülkemizin dünyada 7. sırada yer aldığını belirten Bakan Muş, Türkiye’yi aynı zamanda önemli bir hizmet ihracatçısı konumuna getirmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye’nin azim ve kararlılığından kimsenin şüphesi olmasın. Bu kararlılık, bu kararlılık, bu motivasyon hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Burada genç tasarımcılarımız, sanayicilerimiz ve girişimcilerimizle her zaman bir arada olacağız. Ekonominin lokomotifinin kendisi olduğunu söyleyen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahı için daha çok üretmek, ürettiğimize değer katmak ve daha çok ihracat yapmak zorundayız. ihracatta son iki yılda büyük bir ivme yakaladık.2021 yılını 225 milyar dolar ile kapattık.2022’de özellikle yılın ilk yarısında iyi bir performans sergiledik..Bugün Adana Ticaret Odası’nda Kasım ayı ihracat verilerini 2022 yılı Kasım ayı ihracat verilerini açıkladık. Sayın Ticaret Bakanımız bu ayı 21.9 milyar dolar ihracatla kapattık.11 ayda 231 milyar doları aştık.2021’de yıllık ihracat hacmimize kasım ayının son haftasından önce ulaştık.Umarım yılı 252 milyar dolar civarında kapatırız. dolar hedefimizin üzerinde.” EN İYİ TASARIMLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından yarışmada finale kalan 10 kişinin tasarımları defile ile misafirlere tanıtıldı. Defilenin ardından en iyi 3 tasarım ödüllendirildi. Yarışmada Esra Bekiroğlu ‘Lichens’ tasarımıyla birinci, Halide Çelik ‘Doğanın Renkleri’ tasarımıyla ikinci, Eylem Barın ‘Spontaneously’ tasarımıyla üçüncü oldu. Yarışmacının birincisine 100 bin TL yabancı dil ve yurt dışı eğitim ödülü verildi. İkinciye 75 bin lira, üçüncüye 50 bin lira para ödülü verildi. Ayrıca bölgede ihracat şampiyonu olan kuruluşlara plaketleri verildi.

Gökhan KESKINCI/ ADANA,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu